516.jpg

Отпочело усавршавање алжирских лекара на ВМА

16. 01. 2012

Трогодишњи програм различитих облика усавршавања 15 алжирских војних лекара на Војномедицинској академији (ВМА) започет је данас, 16. јануара 2012. године пријемом прва два алжирска официра код начелника ВМА бригадног генерала проф. др Маријана Новаковића. Потпуковници Камли Ахмед и Белоунес Ферид похађаће трогодишње специјалистичке студије из области ваздухопловне медицине и епидемиологије на ВМА.

Бригадни генерал Новаковић изразио је велико задовољство чињеницом да је овај програм осмишњен и уговорен у веома кратком року, захваљујући изузетно доброј сарадњи министарстава одбране Србије и Алжира. Истакао је да је ВМА као здравствена, образовна и научноистраживачка институција и највећа војна болница у овом делу света, право место за алжирске војне лекаре да усвоје нова знања која су усаглашена са светским стандардима и трендовима у области  војне медицине. 

Поред ваздухопловне медицине и епидемиологије, програмом је предвиђено усавршавање алжирских војних лекара у следећим областима: тактичка организација служби за војно здравство, војна хигијена, АБХ заштита, војно снабдевање и поморска медицина. Програми, у трајању од три месеца до три године, биће извођени на српском и енглеском језику. Војна академија организоваће учење српског језика алжирским официрима за ове потребе. 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас