Kroz_Kinsansu.JPG

Отворена изложба фотографија "Кроз Киншасу"

06. 09. 2016

У Малој галерији Дома Војске Србије данас је отворена ауторска изложба потпуковника Саше Мицковића „Кроз Киншасу“. Хирург по занимању, Мицковић је фото записима забележио живот главног града Демократске Републике Конго у коме је више од пола године боравио као припадник Војске Србије у санитетској мисији Уједињених нација у тој земљи.
Отварајући изложбу, начелник Центра за мировне операције Генералштаба Војске Србије пуковник Миливоје Пајовић, истакао је да је потпуковник Мицковић, боравећи у два наврата  као мировњак на афричком континенту, хируршком прецизношћу успео да препозна и издвоји, а фотографијом и дочара тамошњу свакодневицу.
Према речима заменика директора Медија центра „Одбрана“, потпуковника Зорана Крупежа, реч је о изложби у којој је аутор својим фото записима, успео да споји неспојиво - да све посетиоце галерије, бар на тренутак, одведе у Киншасу, али исто тако и да дух Киншасе донесе у Београд.
Осврнувши се на околности под којима су фотографије настале, потпуковник Саша Мицковић, аутор изложбе, истакао је да је као шеф тима за санитетску евакуацију ваздушним путем био у прилици да се свакодневно сусреће са богатим колоритом, али и са тешким животом људи у тој афричкој земљи. Он је, такође, истакао да је ово његова друга изложба фотографија, а први пут се као аутор представио поставком у врањском Народном музеју.
Мотиви свакодневице који су у фокусу ове поставке сведоче о животима људи на улици, пијаци, на реци, у рибарском селу, дочаравајући културу и пулсирање живота у једном далеком граду на афричком континенту.
Изложбу „Кроз Киншасу“ заинтересовани могу погледати до 9. септембра 2016. године у Малој галерији Дома Војске Србије сваког дана, осим недељом, у времену од 11 до 19 часова.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас