3RMMC2019.jpg

Отворена Регионална војномедицинска конференција

18. 06. 2019

Државни секретар мр Бојан Јоцић отворио је данас Трећу регионалну војномедицинску конференцију у Дому Гарде на Топчидеру и истакао да о њеном значају најбоље говори број учесника, не само из земаља региона већ и гостију из Алжира, Турске, Грчке, Молдавије и Азербејџана, као и Норвешке и Сједињених Америчких Држава које су помогле организацију конференције.
- Унапређење регионалне сарадње у области војне медицине један је од приоритета, јер се на тај начин омогућује најквалитетнија помоћ свима којима је потребна. Било је прилике да се и сами уверимо колико значи подршка пријатеља када су ванредне ситуације у питању - истакао је државни секретар Јоцић.
Према речима начелника Управе за војно здравство бригадног генерала др сци мед. Угљеше Јовичића за унапређење струке и науке неизмерно је важна размена знања на свим нивоима здравствене заштите. Због тога је континуирана регионална сарадња у области војног здравства један од важнијих задатака, како би се одржао висок ниво стручности и оспособљености.
- У годинама иза нас имали смо прилику да сарађујемо на бројним заједничким медицинским ангажовањима, а посебно истичем међународне војне вежбе попут недавно одржане „Virgorous Warrior 2019“. Управо о дефинисању даљег унапређења рада ове за све нас важне мултинационалне медицинске јединице разговараћемо током наредна два дана – рекао је генерал Јовичић.
Учесницима конференције обратили су се и генерал-мајор Џон Герхард Рајхелт (Норвешка), пуковник Метју Петерсон (САД) и потпуковник др Жарко Мићовић.
Посебан гост на овогодишњој конференцији био је специјални изасланик Уједињеног Краљевства лорд Тарик Ахмет.
У оквиру конференције, која ће трајати до 20. јуна, биће одржане презентације и панел дискусије о војномедицинској сарадњи, развоју војне медицине и „паметној одбрани“ (smart defence).

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас