delegacija_Indonezije.jpg

Парламентарна делегацијa Индонезије на ВМА

07. 11. 2012

Посланичка група "Пријатељства Индонезија-Србија" Народног представничког већа Републике Индонезије, која борави у званичној посети Народној скупштини Републике Србије, посетила је данас Војномедицинску академију. Делегацију Индонезије, коју предводи Милтон Пакпахан (Milton Pakpahan), а у чијем саставу је и амбасадор Републике Индонезије у Београду Семуел Самсон (Samuel Samson,) примио је заменик начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Драган Динчић са сарадницима.
Заменик начелника ВМА Динчић захвалио се испред Управе ВМА на указаној части да висока делегација Индонезије посети ову установу. Укратко је упознао саговорнике са потенцијалима ВМА у области лечења, школовања и научноистраживачког рада и рекао да је потписани Споразум о сарадњи у области одбране са Индонезијом из 2011. године одлична основа за унапређење сарадње у области војне медицине. 
Амбасадор Самсон пренео је да Индонезија има одлична искуства са школовањем и усавршавањем својих лекара на ВМА у ранијем периоду и да постоји интерес да се такав вид сарадње настави. Такође, с обзиром да је Индонезија веома ангажована у мировним мисијама широм света, заинтересовани су да се размотри могућност сарадње и у вези медицинских тимова у мировним мисијама.
Шеф делегације Пакпахан пренео је да је индонежанска страна највише заинтересована за размену знања и искустава из хирургије и трансплантације, школовање и специјализације за индонежанске лекаре на ВМА, као и за пружање медицинске услуге индонежанским грађанима на ВМА.
Обе стране су се усагласиле да постоји обострани интерес и одлична основа да се у даљој комуникацији дефинишу конкретне активности и сарадња у области војне медицине подигне на завидан ниво.
 
Београд, 7. новембар 2012. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас