Parodontolozi SLD.jpg

Пародонтолошка секција СЛД на ВМА

07. 12. 2012

Стручни симпозијум пародонтолошке секције Српског лекарског друштва у организацији Клинике за стоматологију Војномедицинске академије одржан је 7. децембра 2012. године на ВМА. На скупу посвећеном савременој пародонтологији учествовали су стоматолози Клинике и одржали низ предавања о актуелностима у овој области.
Уводно предавање о дијагностици, односно одређивању узрочника пародонтопатије и периимплантитиса уз помоћ ПЦР технике (Polymerase chain reaction - PCR) у реалном времену одржао је мајор др Владан Ковачевић. Начелник Одсека за пародонтологију и оралну медицину ВМА потпуковник др сц. стом. Бојан Јовичић излагао је о факторима раста, док је начелник Одељења за болести зуба, ендодонцију, пародонтологију и оралну медицину ВМА проф. др Злата Бркић говорила о превенцији и употреби медикамената у терапији оралних обољења.
Уследило је предавање доц. др Драгане Даковић о превентивним и терапијским процедурама пародонталних и периимплантних ткива код карцинома главе и врата, а затим и предавања о новинама у регенеративним материјалима и биоинжењерингу у савременој стоматологији.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас