324.jpg

Пети курс функционалне ендоскопске хирургије синуса у ВМА

02. 05. 2009

Београд, 2. мај - У организацији Клинике за уво, нос и грло ВМА, ОРЛ Секције Српског лекарског друштва и Швајцарског друштва пријатеља ОРЛ, а у сарадњи са Центром за патологију и судску медицину ВМА,  у периоду од 21. до 23 априла 2009. године у ВМА је одржан је Пети курс функционалне ендоскопске хирургије синуса. Директор курса био је проф. др Андреас Леуниг са Универзитета у Минхену.
     
Курсу је присуствовало 42 учесника из Србије, Црне Горе и Словеније, који су имали прилику да кроз практични рад на кадаверима стичу вештине из области ендоскопске хирургије синуса.   

Током прва два дана полазници су присуствовали предавањима о стручним новинама везаним за ову област и да се практично усавршавају на Институту за патологију ВМА.

Запажена предавања на курсу одржали су стручњаци Клинике за уво, нос и грло ВМА  потпуковник др Миланко Милојевић, који је изнео искуства наших стручњака на пољу ове врсте хирургије и  др Јелена Сотировић, која је говорила о о дијагностици хроничног риносинузитиса.

Слушаоци су током трећег дана курса имали прилике да у амфитеатру ВМА уживо прате пренос ендоскопске операције синуса из 11. операционе сале коју је извео проф. Леуниг.

Курс је у стручној јавности оцењен највишим оценама  и указано је на потребу даљег редовног одржавања оваквих видова едукације.

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас