231.jpg

Племенитост као професионално и животно опредељење

19. 12. 2009

Београд, 19.децембар - Докторке са ВМА Гордана Димитрић и Жаклина Спасић добитнице су специјалне плакете за „Најплеменитији подвиг године“ у традиционалној акцији чији је покровитељ дневни лист Вечерње новости. Врхунску професионалност, стручност, али и племенитост др Димитрић и др Спасић доказале су прошлог лета када су из дубина Охридског језера спасиле седам бугарских држављана након трагедије туристичког брода у којој је настрадало више лица.
Плакете су добитницима уручене 16.децембра на свечаности која је уприличена у Скупштини града Београда, а бројне похвале за положени велики испит стручности и хуманости лекарке ВМА добиле из Србије, Македоније и Бугарске.
Гордана Димитрић и Жаклина Спасић су лекари који на ВМА унапређују своја стручна знања у оквиру специјализације из анестезиологије са реаниматологијом.
- Реч је о две младе, изузетно скромне, вредне и веома ангажоване особе које са великом љубављу обављају свој свакодневни посао. Максимална посвећеност бризи за живот човека је њихово професионално и људско опредељење - изјавио је за сајт ВМА пуковник проф.др Предраг Ромић, начелник Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА. Проф.Ромић казао је да су две храбре докторке недавно студентима Високе школе ВМА говориле о пружању прве помоћи, али и о хуманости и племенитости.   

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас