Kadeti 4. klasa.jpg

Почетак нове школске године на Медицинском факултету ВМА

01. 10. 2012

За четири класе кадета и кадеткиња Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду данас је почела нова школска 2012/2013. година, што је свечано обележено у амфитеатру Војномедицинске академије.
Скупу су присуствовали ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић, начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић, декан Медицинског факултета ВМА бригадни генерал академик проф. др Миодраг Чолић, као и наставно особље ВМА.
Начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић пожелео је срећан почетак школске године будућим војним лекарима и истакао да им ментори и професори стоје на располагању током школовања за све врсте помоћи. Новој генерацији кадета и кадеткиња пожелео је да буду добри и успешни као претходне три генерације које бележе импресивне резултате досадашњег школовања и представљају сигуран залог за будућност војног здравства у Србији.
Декан Медицинског факултета ВМА бригадни генерал академик проф. др Миодраг Чолић рекао је да уписом четврте класе Медицински факултет ВМА сада школује 107 кадета и кадеткиња. Похвалио је изванредан успех три класе током досадашњег школовања чија просечна оцена износи 9,49.
Ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник проф. др Миодраг Јевтић одржао је презентацију о раду Универзитета и будућим плановима. Истакао је да Универзитет одбране, као наставна база од 300 наставника и са преко 1000 студената, ствара кадрове наставне базе за потребе целог система одбране.
Кадеткиње и кадети који су данас започели прву годину студија имали су прилике да упознају своје менторе који ће их пратити током укупних шестогодишњих студија.
 
Београд, 1. октобар 2012. године 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас