436.jpg

Почетак школовања нове класе Школе резервних официра

08. 09. 2008

Београд, 8. септембар - У амфитеатру ВМА свечано је обележен почетак школовања 94. класе Школе резервних официра санитетске службе и 92. класе Школе резервних официра ветеринарске службе.

Полазницима школе међу којима је 22 лекара, три стоматолога, два фармацеута и пет ветеринара  обратио се Начелник ВМА генерал-мајор, проф. др Миодраг Јевтић и пожелео им добродошлицу у „Војномедицинску академију-кућу здравља и науке у којој ће имати прилику да се упознају са врхунским дометима медицинске струке и науке,  али и специфичностима војне медицине, као и општевојним знањима. Школовање, оспособљавање и усавршавање активног и резервног санитетског официрског кадра представља велики изазов за наставнике ВМА, с обзиром на славну и богату традицију српског војног санитета, као и чињеницу да је управо војна медицина стратешка узданица Војске Србије на путу  међународних интеграција“, нагласио је генерал Јевтић. 

Полазници Школе су на првом јавном часу имали прилику да се упознају са наставницима, као и организацијом и могућностима Војномедицинске академије. 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас