81.jpg

ПОДРШКА НА ПУТУ РАЗВОЈА: ПРИЈЕМ ЗА НЕКАДАШЊЕ НАЧЕЛНИКЕ ВМА

01. 03. 2011

Београд, 01.марта - Поводом предстојећег 167.рођендана ВМА у нашој установи је приређен традиционални пријем за некадашње начелнике ВМА. Поздрављajући госте и висoкоцењене претходнике, досадашњи начелник ВМА и први ректор Универзитета одбране Србије генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић нагласио је да је ВМА институција која је велика не само по постигнутим изузетним резултатима у домену службе лечења, образовања и науке, већ и по односу који има према својој прошлости. – Поступци оних који су ВМА стварали и градили, а посебно оних који су као њени руководиоци носили највећу одговорност за опстајање и узрастање наше ВМА уграђивали су се у мотиве и поступке савременика и давали нам ону стваралачку снагу и онда када је било најтеже. Захваљујући томе, победили смо у свим биткама и поново постали препознатљиви лидери у многим областима медицинске струке и науке. – казао је генерал Јевтић.

Пуковник проф.др Маријан Новаковић, нови начелник ВМА захвалио је својим претходницима на подршци коју нам пружају и нагласио да њихова дела снажно обавезују оне који управљају и руководе установом, као и све њене припаднике да наставе путевима њеног даљег развоја у складу са највишим вредностима медицинске струке и науке. – Историја ВМА је дуга и веома богата, препуна лекција из којих се може учити за будућност. Ви сте ту историју стварали и оставили нам овај медицински град да га даље унапређујемо и развијамо у складу са императивима времена. То је огромна одговорност и обавеза – казао је пуковник проф.др Маријан Новаковић. 

Некадашњи начелници су током разговора исказали велико интересовање за све постигнуте резултате и успехе ВМА и и заразили задовољство њеним свеукупним развојем и напретком, као и жеље за даљи свестрани развој. Генералима у пензији проф.др Михајлу Ђукнићу, проф.др Аци Јовичићу и проф.др Момчилу Крговићу током пријема су свечано уручени први примерци монографије „ ВМА: Човек у служби човека, здравља и отаџбине“

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас