243.jpg

Показна вежба «Зима 2009»

22. 11. 2009

Београд, 22.новембар - Слушаоци 96.класе Школе резервних официра (ШРО) санитетске службе (СнСл) и 94.класе ШРО ветеринарске службе (ВтСЛ) реализовали су у Београду показну вежбу под називом «Зима 2009». Циљ вежбе био је да слушаоци провере већ стечена знања, вештине и искуства у руковођењу и командовању санитетским и ветеринарским јединицама у мировним операцијама УН, организацији рада у санитетским етапама, пружању медицинске помоћи повређенима и оболелима, сагледавању специфичности у oрганизацији здравствене подршке у мировној операцији УН.
У оквиру вежбе приказани су: организација и рад команде, информатичко-телематичка подршка у успостављању мултимедијалне видео конференцијске комуникације између између две санитетске етапе, поступак збрињавања повређених и оболелих у лакој пољској болници другог нивоа и организација евакуације повређених и оболелих ваздушним путем.
Вежби су присуствовали најодговорнији представници ВМА на челу са начелником, генерал-мајором проф.др Миодрагом Јевтићем, сви начелници организацијских целина ВМА и шефови катедри, представници Управе за здравство и Управе за школство МО, Војне академије, као и професори Универзитета у Београду.
Начелник ВМА, генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић, позитивно је оценио организацију и реализацију ове показне вежбе. - Изузетно сам задовољан степеном обучености и знања које сте данас приказали. Искрена жеља свих који су Вас протеклих месеци учили методама и вештинама збрињавања повређених и оболелих у ратним околностима је да ова знања никад не употребите. Али треба да знате. Јер знање је сигурно један од најтврђих бедема одбране!- истакао је генерал Јевтић обраћајући се слушаоцима 96.класе ШРО СнСл и 94.класе ШРО ВтСЛ.         

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас