prijemni 2013.jpg

Полагање пријемног испита за упис нове класе кадета на Медицински факултет ВМА

03. 07. 2013

Кандидати који су испунили услов за полагање пријемног испита за упис Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду за школску 2013-2014. годину полагали су данас тест из предмета биологија и хемија на Војномедицинској академији. Резултати тестова биће објављени до 05.07.2013. године.
Медицински факултет ВМА уписује пету генерацију од 25 кадета и кадеткиња на интегрисане академске студије медицине, на основу критеријума из конкурса објављеног 15.02.2013. године. Пријављени кандидати, који су испунили опште и посебне услове конкурса за пријем за кадете Медицинског факултета Војномедицинске академије, имали су и обавезну проверу психолошке, здравствене и физичке способности. Од укупно 254 пријављених на конкурс, 110 кандидата стекло је услов за полагање квалификационог испита, коме је приступило њих 99.
Оснивањем Медицинског факултета ВМА створени су предуслови за оспособљавање војних лекара за извршавање свих мисија Војске Србије. Класе су мешовите, са приближно једнаким бројем кадета и кадеткиња. Специфичности Медицинског факултета ВМА су: 35 обавезних и 33 изборна предмета, рад у малим групама, интерактивна настава, индивидуални ментори, укључивање у научне пројекте. Такође, кадети имају статус војних лица, што укључује војну обуку и физичко васпитање, обезбеђен интернатски смештај, бесплатно школовање и обезбеђено радно место у оквиру војног здравственог система по завршетку школовања. Прва класа будућих војних лекара биће промовисана 2015. године.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас