156.jpg

Поново је престижно имати референцу ВМА

09. 06. 2010

Београд, 08.јун- Проф.др Јордан Савески, светски признати трауматолог свечано је промовисан у гостујућег професора ВМА. Професор Савески је у амфитеатру ВМА одржао приступно предавање на тему „Етапно збрињавање прелома карлице у случајевима политрауме“, а након тога је од начелника ВМА генерал-мајора проф.др Миодрага Јевтића примио плакету гостујућег професора и Oдлуку са 519.седнице Наставно-научног већа ВМА којом је верификован овај избор.

-Добродошли у борд великих имена светске медицине који су гостујући професори наше Војномедицинске академије.–рекао је генерал Јевтић, поздрављајући проф. Савевског. Он је нагласио да је ВМА установа у којој се прате највиши стандарди светске медицине, отворена и доступна за сарадњу са свима на равноправним основама.- Посебно ценимо оне који желе да своја богата знања и искуства поделе са нама. Наши гостујући професори су проф.Норман Рич, легенда светске васкуларне хирургије, проф.Томас Џон, офталмохирург са Лајола Универзитета у Чикагу, генерал Лив Свер Росен, проф. Миодраг Стојковић, проф.Џон Волф, председник Европског удружења васкуларних хирурга, и многи други!-рекао је Јевтић.

Захваљујући на срдачној добродошлици, проф.Савевски је истакао да је за њега ово један од најрадоснијих дана у професионалној каријери. –Поносан сам што постајем професор ВМА, институције у којој сам као војник, полазник Школе резервних официра, давно заволео хирургију, асистирао на првим хируршким интервенцијама. Хирургија је остала моја велика љубав, а ВМА је и данас оно што је била некада - најпрестижнија медицинска установа на Балкану која се креће незадрживо напред - казао је проф.Савевски.  

Проф.Јордан Савески рођен је у Битољу, Македонија. Медицински факултет, као и специјализације из области хирургије и трауматологије је завршио у Скопљу. Редовни је професор Медицинског факултета у Скопљу, а током више године обављао је и дужности продекана и декана истог. Усавршавао се у еминентним светским здравственим институцијама у Охају, Хановеру, Хелсинкију и Лудвигсхафену. Добитник је више престижних награда и признања и члан више националних и интернационалних ортопедско-трауматолошких организација. Аутор је 202 научна рада, као и седам књига.   

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас