38.jpg

Посета алжирске делегације Војномедицинској академији

22. 06. 2011

Након званичне посете трочлане делегације МО Републике Србије  предвођене  начелником Сектора ВМА за школовање и НИР пук проф. др Предрагом Ромићем Дирекцији за војно здравство ДНР Алжира у мају ове године,  уследила је узвратна посета алжирске делагације Војномедицинској академији.
У саставу алжирске делагације су, поред пук. др Али Зитоунија, начелника Централне војномедицинске школе Војске Алжира , били и пук. Бенхелил Мохамед Мостефа и мајор Селес Редоуане.
Уз срдачну добродошлицу, трочлану делегацију је примио начелник ВМА пук. проф. др Маријан Новаковић са својим сарадницима, пук. доц. др Драганом Динчићем и пук. проф. др Предрагом Ромићем.
Имајући у виду интересовања и намере које је алжирска страна већ исказала у току претходне посете наше делагације Алжиру, вођени су садржајни и успешни разговори о успостављању војномедицинске сарадње посебно у области школства и научно-истраживачког рада.  Ваздухопловна медицина, војна епидемиологија и хигијена, АБХО заштита, токсикологија, санитетско снабдевање и менаџмент у Војном здравству. су такође биле области за које су гости изразили велико интересовање. Поред жеље да се њихови млади војномедицински кадрови школују у нашој земљи, исказана је и потреба за разменом знања и искустава, као и експерата, али и заједничким радом на научноистраживачким пројектима.
Након обиласка релевантних организацијских јединица ВМА ради стицања увида и сагледавања постојећих капацитета и могућности које ВМА  може у том смислу да пружи, на завршним разговорима су договорени и постављени темељи будуће сарадње Санитетских служби двеју земаља.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас