64.jpg

Посета чешке делегације Војномедицинској академији

12. 03. 2011

Београд, 12. април, 2011. - У оквиру званичне посете Универзитету одбране МО Републике Србије, ректор чешког  Универзитета одбране проф. Рудолф Урбан, у пратњи изасланика одбране Републике Чешке у Србији, пуковника Лоранта Куртошија, посетио је данас Војномедицинску академију.
Чешкој делегацији добродиошлицу је пожелео начелник  ВМА, пуковник проф. др Маријан Новаковић. У току кратког и срдачног разговора, гостима из Чешке су поред основних активности ВМА, предочене и њене активности у области од заједничког интереса, у домену образовања и научно истраживачког рада. Изражена је и жеља за унапређењем те сарадње која је иницирана потписивањем Споразума о сарадњи између Универзитета одбране Републике Чешке и Војномедицинске академије у новембру 2008 у Бујановачкој бањи, у току одржавања међународне санитетске вежбе ''Сигуран пут 08''. Тим је споразумом обезбеђена основа за иницирање и реализацију образовних и научноистраживачких програма, као и програма размене  експерата.
Професор Рудолф Урбан је затим одржао предавање у оквиру кога је  наставницима ВМА представио садржај рада њиховог универзитета, перспективе развоја и предлоге сарадње са Факултетом војномедицинских наука Универзитета одбране Чешке Републике.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас