Poseta_austrijskog_vojnog_saniteta_2014_2.jpg

Посета делегације аустријског војног санитета ВМА

28. 10. 2014

Висока делегација Санитетске службе Министарства одбране и спорта Републике Аустрије посетила је данас Војномедицинску академију.
Том приликом, начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић и начелник Управе за војни санитет генерал др Роберт Хофман, разговарали су о наставку успешне сарадње, коју је посебно обележио курс ратне хирургије који су пре две године аустријски војни лекари успешно похађали на ВМА. Уз то, било је речи и о искуствима санитетских тимова у мировним операцијама.
Генерал Новаковић је посебно нагласио значај посете аустријске делегације у години у којој војноздравствена установа коју предводи обележава 170 година постојања, а генерал Хофман је изразио нарочито интересовање за систем школовања на Медицинском факултету ВМА, оцењујући да има доста тога заједничког са системом школовања земље из које долази.
У наставку данашње посете, аустријска делегација обишла је, између осталог, и Институт за радиологију, Институт за медицинска истраживања, као и Сектор за фармацију.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас