NOA Kina 092019.JPG

Посета делегације Главне војне болнице НОА Кине

16. 09. 2019

Директор Главне војне болнице Народноослободилачке армије Кине генерал-потпуковник Рен Гуокуан  (Ren Guoquan) посетио је данас Војномедицинску академију, где са састао са начелником Управе за војно здравство бригадним генералом др сци. мед. Угљешом Јовичићем и начелником Војномедицинске академије пуковником проф. др Мирославом Вукосављевићем.
На састанку је било речи о проширењу сарадње у области војне медицине између Србије и Кине, у складу са меморандумом о сарадњи, недавно потписаним за време посете потпредседника Централне војне комисије НР Кине генерала Џанга Јоусјаоа нашој земљи.
Генералу Гуокуану представљен је рад експертских група које су током претходних дана заједно са представницима ВМА сагледавале капацитете за изградњу Центра за традиционалну кинеску медицину у ВМА, као и могућности по питању пружања логистичке подршке, набавке медицинске опреме и едукације кадра.
Начелник ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић захвалио је кинеској делегацији на посети и истакао да је све што је претходно договорено на државном и војном врху већ имплементирано.
- Војномедицинска академија и Управа за војно здравство учиниће све да се програм Центра за традиционалну кинеску медицину у ВМА реализује по договору, али то је само почетак наше сарадње и уверен сам да ћемо се ускоро окупити опет да разматрамо друге програме и облике сарадње - истакао је пуковник проф. др Вукосављевић.
Генерал Гуокуан рекао је да је делегација Главне војне болнице Народноослободилачке армије Кине током боравка имала прилику да са српским колегама размени искуства и стекне бољи увид о будућем изгледу Центра за традиционалну кинеску медицину у ВМА.
- Желимо да продубимо традиционално пријатељство између наше две војске и успешну реализацију овог пројекта, али и да проширимо нашу сарадњу нарочито у области војне медицине. Желимо, такође, да заједничким трудом реализујемо све договоре који су постигнути између руководстава наше две земље и наших војски - рекао је генерал Гуокуан.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас