MO BiH.jpg

Посета делегације Министарства одбране Републике Босне и Херцеговине

22. 11. 2013

Седмочлана делегација Министарства одбране Републике Босне и Херцеговине предвођена министром одбране Босне и Херцеговине господином Зекеријахом Осмићем посетила је данас Војномедицинску академију.
Састанку који је организован у оквиру дводневне посете МО Републике Србије, а у циљу унапређења досадашње сарадње, присуствовали су начелник Управе за војно здравство бригадни генерал проф. др Зоран Поповић, начелник Војне академије генерал-мајор проф. др Младен Вуруна и начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић.
Након излагања генерала Поповића о организацији и раду војног здравства Републике Србије, начелник ВМА је упознао присутне са капацитетима ВМА у здравственој, образовној и научноистраживачкој области, док је пуковник др Никола Зец говорио о формирању Балканских медицинских оперативних снага (Balkan Medical Task Force) и даљем развоју регионалне сарадње у области војног санитета.
У наставку су представници Министарства одбране Републике Босне и Херцеговине исказали велику заинтересованост за сарадњу у области едукације и осталих видова усавршавања медицинског кадра и уследила је посета организационих јединица ВМА - Центра за хипербаричну медицину и Дечјег диспанзера Специјалистичке поликлинике ВМА.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас