ABHO062018.jpg

Посета представника руске војске

29. 06. 2018

Делегација Оружаних снага Руске Федерације, на челу са замеником начелника Управе за АБХО Руске Федерације, генерал-мајором Кикотом Сергејем Григоријевичем (Кикоть Сергей Григорьевич), а која је у посети Команди за обуку Генералштаба Војске Србије, посетила је Војномедицинску академију и обишла Национални центар за контролу тровања ВМА.
Начелник Управе за војно здравство пуковник др Угљеша Јовичић пожелео је добродошлицу руским гостима и укратко их упознао са организацијом војног здравства. Истакао је добру сарадњу два војна санитета и рекао да постоје бројне области у којима је могуће ту сарадњу унапредити, као што је научноистраживачки рад и научне публикације. Посебно је нагласио могућност објављивања научних радова у Војносанитетском прегледу, угледном научном часопису Министарства одбране.
Заступник начелника ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић рекао је да је традиција дуга 174 године, коју баштини ВМА, пуна примера добре сарадње руско-српске војне медицине, као и да су се неки од утемељивача српског санитета усавршавали у медицинским школама у Москви и Санкт Петербургу. Истакао је важност даље размене знања и искустава по успостављеном моделу који треба развијати и у будућности.
Заменица начелника Националног центра за контролу ВМА проф. др Јасмина Јовић-Стошић представила је рад Центра, посебно оне аспекте који се односе на област АБХО.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас