112.jpg

Посета Војној болници у Хамбургу

17. 11. 2010

Београд, 17. новембар-Пуковник доц. др Радомир Самарџић, начелник Клинике за психијатрију ВМА и мајор др Милан Младеновић, Управник ВМЦ Карабурма боравили су претходних дана у радној посети Војној болници у Хамбургу, Немачка. 

Представници менаџмента и водећи стручњаци болнице упознали су наше лекаре са организацијом рада и капацитетима ове болнице, радом Центра хитне помоћи и њене транспортне јединице, а као и функционисањем санитетског снабдевања и капацитетима апотеке у војној болници која у свом саставу има и капацитете у којима се производе чак и неки цитостатици, затим и препарати из дерматологије, као и инфузионе течности. Представници Војне болнице у Хамбургу представили су гостима из Србије и своја искуства из домена учешћа у мировним мисијама УН и збрињавања повређених и оболелих припадника санитетских снага који учествују у мисијама ван граница Немачке.


Са колегама из Немачке наши стручњаци разменили су искуства и о збрињавању менталних поремећаја изазваних ратним траумама и стресорима, а пуковник доц.др Радомир Самарџић је одржао и пригодно предавање о нашим искуствима из домена ратног психотрауматизма. Он је топ менаџменту и водећим стручњацима Војне болнице у Хамбургу представио и могућности и достигнућа ВМА и њене Клинике за психијатрију.

Током боравка у Хамбургу, чланови наше делегације обишли су и Институт за тропске болести, који се сврстава међу водеће у Европи где су такође разговарали о могућностима сарадње у областима дијагностике и лечења заразних и тропских болести.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас