neurohirurgija april 2013.jpg

Постоперативне неурохируршке компликације

12. 04. 2013

Састанак Неурохируршке секције Српског лекарског друштва у организацији Клинике за неурохирургију Војномедицинске академије одржан је на ВМА. Низ предавања о постоперативним неурохируршким компликацијама одржали су специјалисти неурохирургије и лекари сродних специјалности из ВМА, Клиничког центра Србије, Клиничког центра Војводине и Ниша, као и Клиничко-болничког центра Земун.
Начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић похвалио је одабир теме и специфичне области која је, с обзиром на локализацију у високодиферентованим ткивима мозга и кичмене мождине, скоро редовно праћена тешким секвелама и по живот опасним стањима.
Заступљене теме појединачних предавања су поред излагања начелника Клинике за неурохирургију ВМА пуковника проф. др Зорана Рогановића о компликацијама хируршког лечења краниоцеребралних повреда, обухватиле и компликације лечења можданих глијалних и целарних тумора, као и третман и резултате истраживања постоперативних болничких инфекција код пацијената након неурохируршких процедура.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас