Potencijali saradnje sa Japanom.JPG

Потенцијали сарадње са Јапаном

19. 06. 2017

Амбасадор Јапана у Београду Ђуићи Такахара (Juichi Takahara) са сарадницима посетио је Војномедицинску академију у циљу успостављања сарадње на пољу истраживања, иновација и примене савремених технологија у медицини.
Домаћин састанка био је заступник начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић који је заједно са заступником начелника Управе за војно здравство пуковником др Угљешом Јовичићем поздравио госте и изразио задовољство иницирањем сарадње. Током састанка представљени су научноистраживачки пројекти ВМА, примена минимално инвазивних техника у операцијама, рад Националног центра за контролу тровања ВМА, мониторинг примене лекова код трансплантираних пацијената, примена интравенске исхране на ВМА, дијагностика карцинома дојке, приказ рада и резултата Центра за хипербаричну медицину, као и друге теме из делокруга рада ВМА.
Амбасадор Такахара се захвалио на добро припремљеним темама и детаљним информацијама које је добио на састанку и најавио наставак разговора у наредном периоду.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас