CMO 022016.jpg

Потписано 18 донорских картица у Центру за мировне операције

29. 02. 2016

У оквиру курса Центра за мировне операције Генералштаба Војске Србије, Војномедицинска академија је представила програм завештања органа.
Током предавања начелника Групе клиника интерне медицине ВМА и координатора трансплантационог тима ВМА пуковника проф. др Ђоке Максића, присутни су имали прилику да чују најважније податке о лечењу трансплантацијом и значају програма завештања органа.
Овом приликом 18 учесника курса „Заштита цивила и род у мировним операцијама“ и припадника Центра за мировне операције потписало је донорске картице и на овај начин се прикључило хуманој акцији.
Пoступак потписивања донорских картица започео је на Војномедицнској академији 2002. године, а сада се одвија у оквиру републичке кампање „Продужи живот“, коју спроводи Управа за биомедицину Министарства здравља Републике Србије. У Србији је до сада потписано око 120.000 донорских картица.
Приступни обрасци могу се попунити лично на Војномедицинској академији или поручити телефоном на жељену адресу.
Наручивање приступног обрасца телефоном омогућено је сваког радног дана од 12.00 до 15.00 часова путем броја телефона 011/3608-466. Попуњени формулар потребно је затим вратити Одељењу за односе са јавношћу ВМА, а донорска картица ће бити враћена на адресу пошиљаоца.
Заинтересовани грађани могу да дођу у Одељење за односе са јавношћу ВМА (5. спрат) сваког радног дана од 12.00 до 15.00 часова ради консултација о програму завештања органа, као и попуњавања приступног обрасца.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас