Vulin-VMA-25012018.jpg

Пожар брзо саниран, сви пацијенти добро

25. 01. 2018

Министар одбране Александар Вулин са сарадницима обишао је вечерас ВМА.
Након обиласка, министар одбране нагласио је да захваљујући брзој интервенцији и запослених на ВМА и Министарства унутрашњих послова теже последице пожара су избегнуте и ВМА ће већ од сутра наставити са потпуно нормалним радом.
- Све породице наших пацијената треба да буду мирне, сви пацијенти су збринути, добро се осећају, о њима се брине и они најнормалније настављају своје лечење. У овом тренутку већ се ради на санирању штете. Желим посебно да захвалим нашим кадетима који су се добровољно јавили, баш као и сви запослени на ВМА који су дошли, скупљају воду, поправљају ствари, чине да ствари буду боље и једноставније. Сви су добро, сви су збринути, све ће се наставити као и до сада и штета ће брзо бити санирана, рекао је министар Вулин и још једном захвалио свима који су учествовали у гашењу пожара.
Заступник начелника ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић истакао је да је вечерас избио пожар у делу функционалне дијагностике за реуматологију и хематологију Војномедицинске академије на коме нема пацијената.
- Пожар је брзо локализован, како нашим ватрогасним снагама тако и снагама Ватрогасне бригаде Београда. Тренутно се сада отклањају последице у виду воде, последице гашења, али оно што је најважније је да нема људских жртава. Део пацијената је само пресељен због дима који је дошао до дела стационарног лечења и они су после сат и по враћени у своје постеље јер је све под контролом. Нема никаквих последица по здравље пацијената. ВМА наставља с радом, само ће овај део захваћен пожаром бити привремено искључен, рекао је пуковник Вукосављевић.
Пожар који је вечерас око 19.30 часова избио на четвртом спрату Војномедицинске академије у делу Поликлинике ВМА односно функционалне дијагностике реуматологије и хематологије у којима нема лежећих пацијената брзо је саниран.
О догађају је обавештен надлежни тужилац, а увиђај ће врштити специјализована екипа МУП. 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас