UMOS.jpg

Предавачи ВМА у школи за карцином плућа

18. 03. 2024

Припадници Војномедицинске академије учествовали су у улози предавача у раду УМОС школе за карцином плућа, која је пети пут одржана у Београду.
Запажена предавања одржали су пуковник доц. др Небојша Марић, грудни хирург и начелник Одељења грудне хирургије ВМА, др Млађана Савић, специјализант грудне хирургије, као и пуковник доц. др Раде Милић, начелник Клинике за пулмологију ВМА.
Са циљем приказа иновација у терапији карцинома плућа и тежњом ка унапређењу лечења пацијената, учествовали су еминентни стручњаци из области пулмолошке онкологије из Републике Србије и региона. Водећа тема састанка била је мултидисциплинарно лечење карцинома плућа уз наглашавање да у лечењу овог малигнитета, поред системске и иновативне биолошке терапије, значајну улогу и даље има груднохируршко лечење.
Традиционални стручни састанак одржан је у организацији Удружења медикалних онколога Србије (УМОС), а захваљујући ангажовању др Даворина Радосављевића и његових сарадника - др Бојана Зарића и др Јелене Спасић. УМОС, основан 2005. године, као један од циљева истиче организовано унапређење и развој медикалне онкологије у чијем деловању учествују специјалисти, специјализанти и клинички лекари, који се свакодневно баве лечењем онколошких пацијената.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас