Gerb.jpg

Предавања на тему ГЕРБ-а

28. 09. 2012

Предавања на тему гастроезофагеалне рефлуксне болести у организацији Клинике за гастроентерологију и хепатологију ВМА, одржана су 27. септембра у амфитеатру Војномедицинске академије. Предавањима која су одржали пуковник проф. др Радоје Додер и пуковник доц. др Ненад Перишић, ова свакодневна тема у пракси обрађена је са два аспекта.
Предавање начелника Клинике професора Додера "Савремени приступ терапији ГЕРБ-а" обухватило је најчешће узроке настанка, начине лечења у зависности од стадијума болести, као и различите симптоме болести који се срећу у пракси. Нагласак је стављен на потцењену преваленцу и чињеницу да најчешћи вид узимања медикамената (антацида) без консултације лекара код пацијената умањује симптоме, али не доводи до потпуног опоравка, односно зацељивања слузнице.  
Током предавања доц. др Перишића "Савремени приступ терапији крварећих улкуса" изложене су етиологија и епидемиологија болести кроз светску статистику крварећег пептичког улкуса, а затим и начини и предлози третирања болесника ове врсте у зависности од ендоскопских прегледа и налаза.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас