BBlokatori 122015.jpg

Предавања о бета блокаторима на ВМА

15. 12. 2015

Стручни састанак из области примене бета блокатора у организацији Клинике за ургентну интерну медицину ВМА одржан је на Војномедицинској академији.
Заменик начелника ВМА пуковник проф. др Драган Динчић одржао је уводно предавање о селективним бета блокаторима и њиховим различитим фармаколошким карактеристикама. Говорио је о актуелности бета блокатора и бројним индикацијама за њихову употребу на основу препорука међународних здравствених организација и великих клиничких студија, а анализирани су фактори ризика и негативна дејства у терапијској пракси. Поред најважније примене ових лекова у кардиолошким обољењима, а уз чињеницу да једна трећина свих болесника са срчаном слабошћу болује од болести дисајних путева, било је речи и о индикацијама и препорукама за преписивање бета блокатора код пацијената са претходном анамнезом плућних обољења.
У наставку догађаја одржан је низ предавања на тему ове значајне групе лекова и селективности најчешће употребљаваних међу њима у третману кардиолошких обољења, а на скупу су говорили начелник Клинике за ургентну интерну медицину ВМА ппук. проф. др Слободан Обрадовић, начелница службе кардиологије Клиничко-болничког центра Земун проф. др Биљана Путниковић и директор Клинике за кардиологију Клиничког центра Србије проф. др Арсен Ристић.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас