fizijatrijska ideja i statisticke metode.jpg

Представљена књига "Физијатријска идеја и статистичке методе"

09. 10. 2013

Промоција књиге "Физијатријска идеја и статистичке методе" начелника Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију Војномедицинске академије пуковника проф. др Александра Ђуровића одржана је 8. октобра 2013. године на ВМА.
Према речима једног од рецензената књиге начелника Института за медицинска истраживања ВМА проф. др Звонка Магића, са потешкоћама статистичке обраде података при изради пројеката сусрећу се многе генерације лекара истраживача те је ово енциклопедијско дело ефикасан одговор на потребе за литературом на нашем језику. На једноставан и исцрпан начин објашњене су основне методе и принципи статистике у биомедицинским истраживањима. Темељно је указано на основне постулате статистичких метода, обраде и приказивања резултата уз мноштво графичких и табеларних примера што се показује као веома корисно за све оне који се баве научноистраживачким радом, а посебно у областима биомедицине.
Иако према наслову намењена одређеној групи лекара специјалиста, ова књига је са разлогом оцењена као значајан допринос клиничком и научноистраживачком раду медицинских радника свих профила.
Заједнички утисци осталих рецензената књиге, проф. др Дубравка Бокоњића, начелника Института за токсикологију и фармакологију Националног центра за контролу тровања ВМА, научног саветника Љиљане Вучковић Декић, проф. др Бранка Ђедовића, проф. др Гордане Поповић, Иване Ђокић, Кристине Петковић, проф. Радослава Гаћиновића и проф. др Јована Јовићевића, су да је аутор у овом раду методолошко-филозофском интерпретацијом систематизованих чињеница уз маштовит и необичан стил казивања креирао вредно научно и стручно штиво.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас