OSSI.jpg

Представници ОССИ у посети ВМА

21. 08. 2012

Представници Организације српских студената у иностранству (ОССИ), Стефан Стефановић и Лука Катић, у пратњи генералног директора Клиничког центра Хадас из Јерусалима и заменика команданта медицинских јединица Војске државе Израел проф. др Аврахама Ривкинда, посетили су Војномедицинску академију.

Проф. др Ривкинда, специјалног госта конференције ОССИ која је одржана у Београду,  и делегацију ОССИ дочекали су начелник ВМА бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић, начелник Хируршких клиника пуковник проф. др Небојша Јовић, начелник Института за медицинска истраживања проф. др Звонко Магић, начелник Операционог блока мајор др Младен Прцовић и мајор Зоран Радомировић.
Бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић представио је гостима методе и резултате рада ВМА и планове за наставак усавршавања стручног рада, даље интеграције са цивилним здравственим установама, као и унапређења међународне сарадње на пољу здравствене заштите.
Господин Стефановић упознао је домаћине са функционисањем ОССИ и изразио жељу за унапређењем сарадње са студентима медицине из иностранства. Проф. др Ривкинд је представио организациону структуру и методе рада у Клиничком центру Хадас, као и изазове са којима се сусрећу у свакодневном раду на клиникама.
Након препознавања могућности за сарадњу на пољу школовања са ОССИ уследио је кратак обилазак и представљање капацитета и начина рада Операционог блока ВМА.
 

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас