Predstavnici_Univerziteta_odbrane_Bugarske_na_VMA_1.jpg

Представници Универзитета одбране Бугарске на ВМА

25. 10. 2012

Четворочлана радна група Универзитета одбране „Васил Левски“ и Војне академије „Г.С. Раковски“ из Бугарске, предвођена замеником начелника Војне академије пуковником др Љубомиром Цветковим Симеоновим, посетила је Војномедицинску академију.
Декан Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду бригадни генерал академик проф. др Миодраг Чолић и начелник Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА пуковник проф. др Предраг Ромић упознали су бугарску делегацију са системом школовања и научноистраживачког рада на ВМА. Такође, имајући у виду да Бугарска има Војномедицинску академију, али не и факултет за будуће војне лекаре, гостима су предочене могућности школовања на основним и последипломским студијама на ВМА, као и курсеви за многобројне специјализације војне медицине.
Бугарска страна рекла је да је заинтересована за разматрање могућности сарадње на више нивоа, посебно за размену студената, стручног кадра, као и за сарадњу у стручним часописима. 
У наставку посете обишли су Институт за научне информације Сектора за школовање и научноистраживачки рад ВМА, у оквиру којег је и Библиотека ВМА.
 
Београд, 25. октобар 2012. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас