NVMA Kina1.jpg

Представници ВМА на међународним медицинским скуповима у Кини

04. 04. 2019

Делегација Министарства одбане Републике Србије, коју су чинили начелник Војномедицинске академије пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић и начелник Сектора за логистику ВМА пуковник проф. др Миљојко Јаношевић, боравила је у службеној посети Пекингу у Народној Републици Кини.
Повод посете је учешће на 6. Међународном форуму војне медицине „Great wall“ и обиласка 31. Међународне изложбе медицинских инструмената и опреме „ChinaMed“. У оквиру Форума представљен је широк спектар тема, организован је билатерални састанак директора Централне војне болнице Народноослободилачке армије Кине генерал-потпуковника Рен Гуочана (Ren Guoquan) са делегацијом ВМА, а делегати војног здравства одржали су и два запажена предавања. Професор Вукосављевић говорио је о лечењу повреда ока у условима масовних катастрофа, док је тема професора Јаношевића обухватила биотероризам као глобални ризик и сигурносну претњу 21. века. Обиласком изложбе посетиоцима је пружена прилика да стекну увид у нове тенденције и технологије на пољу медицинске дијагностике и терапије.
Ови, већ традиционални, међународни догађаји сваке године окупљају изузетан број светских стручњака у циљу размене достигнућа и савремених ставова у различитим пољима медицине.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас