OPCW.jpg

Представник OPCW на ВМА

19. 10. 2012

Заменик генералног директора Организације за забрану хемијског оружја (Organization for the prohibition of chemical weapons / OPCW) Грејс Амал Асирватам (Grace Ammal Asirwatham) посетила је данас Војномедицинску академију. Повод посете је тренинг вежба "Истрага у случају наводне употребе хемијског оружја" која се, у сарадњи са OPCW, реализује од 8. до 20. октобра 2012. године на објекту "Равњак", у Центру за усавршавање кадрова АБХО у Крушевцу и на ВМА.
Током посете било је речи о унапређењу већ постојеће сарадње и бројним активностима које је Република Србија реализовала у сарадњи са OPCW. Оне између осталог подразумевају организацију курсева о помоћи и заштити од хемијског оружја у складу са Конвенцијом о забрани хемијског оружја и обуку представника инспектората на комерцијалној основи.
Након пријема код начелника ВМА бригадног генерала проф. др Маријана Новаковића, организован је обилазак Националног центра за контролу тровања, Центра за хипербаричну медицину и Клинике за анестезиологију и реаниматологију ВМА.
 
Београд, 19. октобар 2012. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас