escv1.jpg

Представник ВМА национални делегат у ESVS

22. 09. 2013

На Европском конгресу васкуларне и ендоваскуларне хирургије (European Society for Vascular Surgery - ESVS), који је одржан од 18. до 21. септембра 2013. године у Будимпешти, Мађарска, Војномедицинску академију представљали су начелник Клинике за васкуларну и ендоваскуларну хирургију ВМА потпуковник доц. др Александар Томић и начелник Кабинета за васкуларну и ендоваскуларну хирургију ВМА потпуковник др Иван Марјановић.
Др Марјановић је промовисан за националног делегата и представника Србије у европском борду васкуларних хирурга у наредне три године. Ово је велико признање за Војномедицинску академију и Клинику за васкуларну и ендоваскуларну хирургију и резултат је избора др Марјановића за националног делегата, на изборима које је Европско удружење по први пут организовало у Србији почетком септембра ове године.
На састанцима са генералним секретаром ESVS проф. др Симон Парвином и актуелним председником Европског удружења васкуларне и ендоваскуларне хирургије проф. др Џорџом Хамилтоном било је разговора о могућностима за даље унапређење васкуларне и ендоваскуларне хирургије у нашој земљи. Наглашен је значај даље едукације младих васкуларних хирурга из Србије у европским и водећим светским центрима васкуларне хирургије, а које ће бити спровођено преко институција Европског удружења васкуларне и ендоваскуларне хирургије. Такође, постигнут је договор око организовања васкуларних радионица под покровитељством ESVS на ВМА током следеће године, са подршком ових стручњака.
Од стране руководећих људи ESVS изражена је спремност да се један од наредних Европских конгреса васкуларне хирургије по први пут одржи у Србији, где би ВМА имала улогу организатора скупа.
Београд, 22. септембар 2013. године
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас