359.jpg

Пријем за некадашње начелнике ВМА

07. 02. 2010

Поводом предстојећег Дана ВМА и јубилеја - 165 година чувања традиције на настанак српског војног санитета, начелник ВМА, генерал-мајор проф. др Миодраг Јевтић, са члановима колегијума, приредио је пријем за некадашње начелнике ВМА, генерале: проф.др Михајла Ђукнића, проф. др Јована Бјелића, проф. др Аца Јовичића и проф.др Момчила Крговића.
- Поносан сам и почаствован што данас могу да поздравим наше начелнике, професоре, учитеље и људе који су уградили себе у темеље овог храма здравља. Наша је света дужност да чувамо и развијамо ВМА која је сведок велике историје и коју сте нам оставили у аманет за генерације које долазе - рекао је генерал Јевтић.
Бившим начелницима ВМА генерал Јевтић је том приликом поклонио прве примерке монографије „Начелници Војномедицинске академије“ у којој су представљени животописи родоначелника српског војног санитета, управника Главне војне болнице и биографије свих начелника ВМА од 1949. године до данас.
Војномедицинска академија и на овај начин чува сећање на своје најодговорније припаднике и претходнике који су уградили своја знања, искуства, креативну енергију, храброст и патриотизам у темеље једне од најпрестижнијих медицинских установа у Србији и региону и допринели њеном угледу, снази и величини.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас