Primopredaja donacije Hemofarma Vojnomedicinskoj  akademiji.jpg

Примопредаја донације Хемофарма Војномедицинској  академији

07. 05. 2015

Примопредаја најмодернијег видео ларингоскопа Клиници за анестезију и интензивну терапију ВМА, који је донација Хемофарм фондације, обављена је данас на Војномедицинској академији.
Заступник начелника Војномедицинске академије пуковник проф. др Зоран Шегрт нагласио је да је нови видео-ларингоскоп још један од новитета у Војномедицинској академији, којим ће се додатно повећати степен опремљености Клинике за анестезиологију и интензивну терапију у којој се свакога дана, 24 сата, 365 дана у години интензивно ради и у којој се спашавају животи свих оних којима је таква помоћ неопходна. Нови уређај ће значајно унапредити конфор како за лекара анестезиолога, тако и пацијента током врло деликатног поступка у приступу дисајним путевима, што нарочито долази до изражаја у третману животно угрожених пацијената. Проф. Шегрт захвалио се Хемофарм фондацији што је препознала потребе ВМА и донацијом овог савременог уређаја омогућила додатни квалитет у свакодневном раду. Изразио је очекивање да ће сарадња са Хемофармом и даље бити настављена, пре свега на корист грађана и свих оних који се лече у Војномедицинској академији.
Члан Управног одбора Хемофарм фондације и директорка корпоративних послова и комуникација Хемофарма Санда Савић рекла је да се Хемофарм труди да у сарадњи са свим здравственим инсититуцијама сваку од њих опреми управо оним што недостаје. Тако је било и са ВМА којој је дониран видео-ларингоскоп вредан три милиона динара. Донирањем опреме побољшава се квалитет лечења, али и помаже у побољашњу услова рада лекара. „Та чињеница да учествујемо у нечем племенитом нам је мотивација за даљи рад. Иначе, ВМА је 12. здравствена установа којој смо донирали опрему или медицинска средстава у оквиру националне кампање Хемофарм фондације „Свим срцем“ у којој је фокус првенствено на здравству“, рекла је Санда Савић.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас