Oftalmolozi2018.jpg

Припадници ВМА на међународном офталмолошком симпозијуму

12. 09. 2018

Међународни симпозијум о новинама у области офталмологије у организацији Клинике за очне болести Војномедицинске академије, одржан је 7. септембра 2018. године на Копаонику.
Симпозијум под називом "Савремени трендови у офталмохирургији" одржан је седми пут по реду и традиционално је окупио еминентне предаваче из земље и света. Овогодишњи скуп одржан је у оквиру конгреса Удружења офталмолога Србије чиме је квалитет стручног програма додатно обогаћен. Поред припадника ВМА на челу са заступником начелника ВМА пуковником проф. др Мирославом Вукосављевићем, учесници Симпозијума имали су прилику да присуствују предавањима светски познатих универзитетских професора међу којима су и гостујући предавачи Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду попут Томаса Џона из Универзитета Лојола у Чикагу и Бојана Пајића из Женевског универзитета, као и и Фархада Хафезија такође из Женеве, Хасана Мортаде из Универзитета у Каиру и других.
Предавања су обухватила најновија сазнања из области целокупне хирургије ока како предње тако и задњесегментне са посебним освртом на трансплантацију рожњаче и амнионске мембране (проф. др Томас Џон), као и приказе случајева из вишегодишњег клиничког искуства у овој грани медицине. Осим о новим оперативним било је речи и о конзервативним методама лечења најтежих очних обољења (инфекција рожњаче - проф. Фархад Хафези), те најтежих обољења задњег сегмента ока (аблација мрежњаче - проф. Хасан Мортада). Најновије резултате у ласерској хирургији рожњаче и сочива изнео је проф. Бојан Пајтић, док је о резултатима ВМА у области најзахтевније хирургије задњег сегмента ока - макуларној хирургији говорио пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић.
Значајан допринос успешно одржаном стручном скупу дали су млађи специјалисти ВМА асист. др Ненад Петровић, асист. др сц. мед. Бојан Ковач и асист. др сц. мед. Драгана Ристић са приказима својих резултата из области хируршке и медикаментне ретине.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас