312.jpg

Припадници ВМА на вежби „ДИПЛОМАЦ 2009“

27. 05. 2009

Београд, 27. мај - Слушаоци Школе резервних официра санитетске и ветеринарске службе  и припадници ВМА  активно су учествовали на интервидовској вежби студената завршних година Војне академије (ВА) „Дипломац 2009“,  која је одржана на полигону Пасуљанске ливаде, уз присуство највиших државних и војних званичника Републике Србије и страних војних представника акредитованих у нашој земљи.  
У оквиру вежбе студенти свих смерова ВА показали су високу оспособљеност и обученост у обављању наменских задатака. Слушаоци Школе резервних официра ВМА приказали су максималну оспособљеност за збрињавање повређених и оболелих у теренским условима у пољској болници организованој и опремљеној за пријем повређених са првих борбених линија.
У својству посматрача, вежби су присуствовали и сви руководиоци организацијских целина ВМА предвођени начелником, генерал-мајором проф. др Миодрагом Јевтићем.   Председник Србије Борис  Тадић, министар одбране  Драган Шутановац и начелник Генералштаба генерал-потпуковник Милоје Милетић обишли су пољску болницу и поздравили спремност и обученост подмлатка војног санитета.    

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас