VMA_ECCO_2018.jpg

Признање за научни рад гастроентеролога ВМА

20. 03. 2018

Лекари ВМА предвођени начелником Одељења за гастроентерологију Клинике за гастроентерологију и хепатологију Војномедицинске академије проф. др Дином Тарабаром, учествовали су на 13. конгресу Европског удружења за лечење улцерозног колитиса и Кронове болести (ECCO - European Crohn’s and Colitis Organisation) одржаном од 14. до 17. фебруара у Бечу, Аустрија.
Овом приликом научни рад лекара ВМА "Combination therapy of cyclosporine and vedolizumab is effective and safe for severe, steroid-resistant Ulcerative Colitis patients: A prospective study" уврштен је у 10 најбољих радова приказаних на Конгресу. У раду је представљена оригинална студија ефикасности комбиноване терапије циклоспорина и ведолизумаба у лечењу најтежих облика улцерозног колитиса, а успешни резултати спроведеног испитивања разлог су и што је рад уврштен у главни програм Конгреса међу 1200 пријављених радова.
ECCO конгрес сматра се једним од највећих стручних састанака посвећених овој области гастроентерологије, а ове године окупио је преко 65000 учесника.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас