prof Rider.jpg

Признати белгијски уролог промовисан у гостујућег професора ВМА

06. 02. 2013

Начелник Војномедицинске академије бригадни генерал проф. др Маријан Новаковић уручио је проф. др Дирку де Ридеру (Dirk de Ridder) са Клинике за урологију Универзитетске болнице Ловен (Leuven) из Белгије плакету којом је промовисан у гостујућег професора Медицинског факултета Војномедицинске академије Универзитета одбране у Београду. Проф. др Ридер, чија је посета Клиници за урологију ВМА део одличне сарадње ове клинике са Европским удружењем уролога, један је од најзначајнијих европских стручњака у области женске, функционалне и реконструктивне урологије, као и неуроурологије.
Планирано је да проф. Ридер одржи предавање на тему "Мушка инконтиненција" 7. фебруара 2013. године са почетком у 14.00 часова у сали Научно-наставног већа ВМА.
Професор Ридер члан је борда Европског удружења за женску и функционалну урологију и председавајући Комитета за стандардизацију Међународног удружења за инконтиненцију, а обављао је функцију председника Европског удружења за неурологију од 2004. до 2007. године. Уредник је међународног часописа Неурологија и уродинамика (Neurology and Urodynamics). Аутор је и коаутор више од 159 радова објављених у најзначајнијим стручним часописима.
 
Београд, 6. фебруар 2013. године
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас