334.jpg

Проглашен најбољи лабораторијски техничар ВМА

15. 04. 2009

Београд, 15. април - У ВМА је свечаним састанком лабораторијских техничара обележен 15. април-Светски дан лабораторијске медицине. Присутне лабораторијске техничаре  је у име Управе ВМА поздравио заменик начелника Сектора за лечење, пуковник др Милорад Рабреновић. 
Том приликом, пуковник, начелник групе института за дијагностику и терапију ВМА, проф.др Мирољуб Тркуљић, одржао је пригодно предавање о доброј лабораторијској пракси и стандардима квалитета који се примењују у лабораторијском раду у ВМА.
Тачно у пет до дванаест, у складу са ритуалном праксом која се примењује широм света, по први пут у историји свечано је проглашен најбољи лабораторијски техничар ВМА - војни службеник Голубовић Ненад са Института за трансфузиологију ВМА. 
Начелник Одељења за односе са јавношћу ВМА, др сц. мед. Елизабета Ристановић, честитала је најбољем лабораторијском техничару и свим његовим колегама данашњи празник и указала на чињеницу да Управа ВМА препознаје и високо вреднује значај и улогу лабораторијских техничара и лабораторијске медицине у дијагностици, као и постигнуте резултате у овој области. Она је подсетила  и  да се у лабораторијама ВМА рад  одвија у складу са ИСО стандардима квалитета 17025, 9001,14001 и 18001.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас