program-prizma.jpg

Пројекат ВМА у Програму ПРИЗМА

09. 10. 2023

Фонд за науку Републике Србије по први пут финансира пројекат, којим руководи истраживач из Министарства одбране и који се у целини реализује у ВМА, односно Медицинском факултету ВМА Универзитета одбране.
У оквиру 97 одобрених научноистраживачких пројеката Програма ПРИЗМА Фонда за науку Републике Србије налази се „Detection and quantification of residual disease in patients with high-risk and advanced melanoma as a marker of therapy response and prognosis“ (ReDiMEL). Пројектом руководи проф. др Лидија Кандолф, специјалиста дерматовенерологије и онкологије ВМА, један од водећих стручњака у области малигних меланома у нашој земљи. Овај пројекат ће заједничким снагама реализовати лекари Клинике за кожне и полне болести ВМА - проф. др Жељко Мијушковић, дерматовенеролог и онколог, асистент др Тања Тирнанић, дерматовенеролог и истраживач приправник, др Бранко Дујовић, лекар на специјализацији из дерматовенерологије, као и припадници Центра за клиничку фармакологију ВМА - проф. др Викторија Драгојевић Симић, клинички фармаколог; виши научни сарадник др Бојана Цикота-Алексић, генетичар; проф. др Александра Ковачевић, фармацеут специјалиста; виши научни сарадник доц. др Немања Ранчић, фармаколог и радиолог и асистент Милијана Миљковић, клинички фармаколог.
На конкурс Програма ПРИЗМА било пријављено 660 предлога пројеката, а кроз веома компетитивни процес селекције, који су спроводили инострани научни експерти, изабрано је 97 најбоље рангираних пројеката, од тога 14 из области биомедицине. У пројектима ће учествовати 898 научника из 91 научноистраживачке организације у Србији.
Више информација о Програму ПРИЗМА може се наћи на сајту Фонда за науку Републике Србије.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас