Knjiga geni i ms.jpg

Промоција књиге "Гени и мултипла склероза"

21. 12. 2012

Промоција књиге "Гени и мултипла склероза" аутора проф. др Евице Динчић са Клинике за неурологију ВМА и др Маје Живковић из Института за нуклеарне науке "Винча" одржана је данас на Војномедицинској академији.
Директор Клинике за неурологију Клиничког центра Србије академик проф. др Владимир Костић одржао је уводну реч и честитао на изради изванредне монографије која је настала као резултат вишегодишњег научног рада и истраживања генетског контекста мултипле склерозе од које је оболело око два милиона људи у свету, а број оболелих је у сталном порасту.
Начелник Групе неуропсихијатријских клиника и Клинике за неурологију ВМА пуковник проф. др Ранко Раичевић, уједно и један од рецензената књиге, навео је да ће ово ауторско дело бити од велике користи пре свега неуролозима за боље разумевање епидемиологије, природе настанка и развоја, али и за идеје у размишљању о будућим модалитетима лечења мултипле склерозе. Такође, напоменуо је да квалитету књиге додатно доприноси приближавање споја генетике и клиничке праксе што је тешко урадити код сваке болести са комплексном генетском основом.
Кроз епидемиологију, патогенезу, клиничку слику и неопходне различите терапије, укључујући и резултате личних референтних истраживања аутора, ова књига је по приступу јединствена. Кроз пет поглавља студиозно су обрађени аспекти болести који се, по речима аутора, константно испитују, али ниједан није до краја истражен и иза себе увек оставља простор за даљу анализу.
 
Петак, 21. децембар 2012. године

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас