Zaduzbina Andrejevic promocija.jpg

Промоција монографија аутора са ВМА

30. 05. 2014

Свечаност поводом промоције монографија издатих од стране "Задужбине Андрејевић", које су претходно биле изабране на 35. конкурсу за докторске радове и посебна издања и 10. конкурсу за мастер радове, одржана је у четвртак, 29. маја 2014. године, у Задужбини Илије Коларца на Студентском тргу бр. 5 у Београду.
Из области медицинских наука, у библитеци "Посебна издања", изашле су монографије троје аутора из Војномедицинске академије. То су:
1. др мед. наука Небојша Јовановић из Диспанзера за гинекологију, Дијагностичко-поликлинчки центар ВМА - "Клинички аспекти пуерперијума"
2. др мед. наука Александар Перић из Клинике за ухо, грло и нос ВМА - "Ефекти примене кларитромицина у лечењу носне полипозе"
3. др наука вет. мед. Весна Јаћевић, виши научни сарадник из Центра за контролу тровања ВМА - "Спермаглутинини и вештачка оплодња"
На истој свечаности проглашени су и победници 36. конкурса за приређене докторске радове и 11. конкурса за приређене магистарске радове. Из области медицинских наука победник 36. конкурса је др стом. наука Зденка Стојановић из Клинике за стоматологију ВМА којој ће до краја ове године у библиотеци "DISSERTATIO" бити објављена монографија из докторске дисертације, одбрањене 2013. године на Стоматолошком факултету Универзитета у Београду, чији је наслов "Кранио-фацијални модел III скелетне класе у доба мешовите дентиције".
Задужбина Андрејевић је основана пре 20 година са циљем пружања подршке и помоћи талентованим и перспективним научницима у представљању њихових научних дела. У оквиру својих библиотека "DISSERTATIO" и "ACADEMIA" Задужбина објављује приређене докторске и магистарске радове, библиотека "Посебна издања" пружа могућност објављивања научних дела већ афирмисаних стручњака, у библиотеци "SPECIALIS" објављују се специјалистички радови, а у библиотеци "INITIUM" мастер радови. Поред набројаних, постоји и библиотека "INSPIRATIO" која доноси посебно вредне научне радове или информације о њима, као и библиотека "EDUCATIO", у оквиру које се објављују радови са великом употребном вредношћу у пракси.
До сада су многи аутори из ВМА своје прве научне монографије објавили управо у некој од наведених библиотека Задужбине Андрејевић.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас