prof_Maksic_122019.jpg

Промоција уџбеника из интерне медицине одржана у ВМА

06. 12. 2019

Промоција књиге „Терапија примарних гломерулонефритиса“ аутора начелника Клинике за нефрологију Војномедицинске академије пуковника проф. др Ђоке Максића и групе сарадника одржана је у амфитеатру ВМА.
Поздрављајући скуп начелник ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић рекао је да је размењивање стручних знања увек драгоцено и да је књига резултат размене искустава кроз интердисциплинарни приступ што је посебна карактеристика ВМА. У уводној речи присутнима се обратио и декан Медицинског факултета ВМА пуковник проф. др Тихомир Илић честитајући ауторима на значајном доприносу увећања угледа ВМА и Медицинског факултета ВМА, а о књизи су затим говориле рецензенти проф. др Нада Димковић и проф. др Сања Симић-Огризовић.
Указано је на осетљивост теме која је у књизи обрађена и истакнуто да се лечење гломерулонефритиса сматра „круном“ нефрологије те да је допринос терапијским модалитетима један од највећих квалитета ове књиге. Уџбеник у чијем је настанку учествовало 17 аутора, намењен је првенствено кадетима и студентима Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране у Београду, али и лекарима на специјализацији из интерне медицине и ужој специјализацији из нефрологије. Настао је из потребе да се обједине богата искуства нефролога, клиничких фармаколога и патолога ВМА о проблематици тешких и комплексних примарних гломерулских болести, које ако се на време не открију и не лече могу довести до трајног оштећења бубрега, губитка њихове функције и потребе за лечењем дијализом и трансплантацијом.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас