sro.JPG

Промовисани резервни потпоручници Војске Србије

22. 02. 2013

Свечаност поводом завршетка школовања класе слушалаца за резервне официре Војне и Војномедицинске академије, генерације "Септембар 2012", одржана је данас на платоу касарне "Генерал Јован Мишковић" у Београду.
Начелник Школе националне одбране пуковник Миле Јелић уручио је признања најбољим резервним потпоручницима те генерације. То су Дејан Живковић, 96. класа службе телекомуникација, средња оцена одличан 9,76, затим Милан Благојевић, 100. класа интендантске службе (9,64) и Слободан Атлија, 99. класа техничке службе Копнене војске (9,54).
Просечна оцена генерације "Септембар 2012" је 8,59, а укупан број промовисаних најмлађих резервних официра је 66, тачније 42 с Војне академије и 24 с Војномедицинске академије.
Пуковник Јелић поздравио је присутне и одао признање резервним официрима за рад и постигнуте резултате у току школовања.
- Школовање резервних официра од посебног је значаја за систем одбране, а посебно за Војску Србије, с аспекта попуне и припреме земље за одбрану. Свесни смо да су знање и образовање незаменљиве вредности у једној земљи, њеном безбедносном систему одбране, а школовањем резервних официра увећавамо потенцијал наше државе за суочавање с бројним изазовима данашњице, рекао је начелник ШНО и додао да је школовање резервних официра увек изазивало пажњу међу младима који су стекли високо образовање у нашем друштву.
Најбољи у класи резервни потпоручник Дејан Живковић обратио се присутнима и истакао да се од данас поред његовог срца налази розета која означава припадност Војсци Србије.
- Отац ми је увек говорио да је живот борба и знајте да ћемо, без обзира на ситуацију у коју нас живот буде довео, показати своју вредност, и да смо ту розету заслужили. Желим да вас уверим да ћемо увек бити на висини задатка без обзира на опасност и тешкоће. Чуваћемо присебност и бићемо пожртвовани у сваком тренутку. Обећавам да ћемо оправдати ваше поверење и да никада нећемо заборавити дату заклетву и војничку част, јер част је наша имовина, рекао је Живковић и захвалио професорима, пријатељима и породицама на подршци.
Поред родбине и пријатеља резервних официра, свечаности су присуствовати и представници Министарства одбране и Војске Србије, као и предавачи с Војне академије.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас