MC Odbrana !MIN_7620.jpg

Промовисани уџбеници МФ ВМА

27. 10. 2023

На штанду Министарства одбране и Војске Србије током 66. Међународног београдског сајма књига представљени су одабрани уџбеници за Медицински факултет ВМА Универзитета одбране.
О књизи „Основи медицине бола“ говорила је ауторка проф. др Душица Стаменковић из Клинике за анестезиологију и интензивну терапију ВМА, а о делу „Медицинска хемија кроз питања и одговоре“, ауторке - проф. др Весна Килибарда и проф. др Снежана Ђорђевић из Националног центра за контролу тровања ВМА. Уџбеник „Имуносупресивна терапија код пацијената са трансплантираним бубрегом“, који је написао с двоје колега - пк др Невеном Вавићем начелником Клинике за нефрологију ВМА и начелницом Центра за клиничку фармакологију ВМА проф. др Викторијом Драгојевић Симић, представио је доц. др Немања Ранчић из Центра за клиничку фармакологију ВМА.
Професор др Горица Ристић из Клинике за реуматологију ВМА презентовала је своје ново издање под називом „Спондилоартритиси - нова номенклатура и класификациони критеријуми за постављање дијагнозе“, а пуковник проф. др Дејан Костић из Института за радилогију ВМА „Радиолошки атлас“, који је урадио с колегама пп прим. др Мирославом Мишовићем и пп асист. др Игором Секулићем.
Промоцију уџбеника у име издавача - Медија центра „Одбрана“водила је уредница у Војној књизи Мирјана Сандић, која се укратко осврнула на још један уџбеник - „Епигенетика - од молекуларних механизама, основних и физиолошких процеса до улоге у канцеру“, ауторке проф. др Гордане Шупић из Института за медицинска истраживања ВМА.

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас