128.jpg

ПРВИ ЧАС ЗА ДРУГУ КЛАСУ КАДЕТА ВМА

04. 10. 2010

Београд, 04.октобар – Друга Класа кадета Високе школе интегрисаних студија медицине ВМА започела је данас прву годину студија свечаним часом који је биo посвећен упознавању са традицијом, организацијом, достигнућима и визијом ВМА. 

Добродошлицу у ВМА кадетима Друге класе пожелели су заменик начелника ВМА пуковник проф.др Никола Филиповић и заступник декана Високе школе ВМА aкадемик пуковник проф.др Миодраг Чолић.

-Пред Вама је дугачак пут у хуманој мисији којој сте се посветили. Циљ тога пута и те мисије је да будете врхунски лекари и још бољи официри и да достојно служите здрављу и отаџбијни. У тој мисији имаћете пуну подршку Управе ВМА, свих наставника и припадника ове установе коју с правом зову храмом здравља и науке. Будите поносни припадници ВМА и Министарства одбране Србије-рекао је том приликом пуковник проф.др Никола Филиповић. 

У другом делу свечаности 30 кадета ВМА је добило прилику да се упозна са својим менторима. Како се школовање на Високој школи медицине ВМА обавља по менторском-колеџ систему, сваки кадет има свога ментора, из редова професора и доцената ВМА који су задужени да током студирања брину о кадетима, прате њихов стваралачки, стручни и научни развој и помажу им у решавању проблема и изазова са којима се сусрећу током студирања. 

Данас је почела настава и на другој години за 20 кадета Прве класе Високе школе ВМА, који су школовање започели у школској 2009/2010. години. Кадети ВМА су током студирања припадници Министарства одбране Србије, обезбеђен им је смештај, уџбеници, а по завршетку студија сигуран посао у систему одбране и вођење у каријери. 
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас