380.jpg

Првих 50 ECDL сертификата у ВМА

26. 12. 2008

Београд, 26. децембар - Педесет припадника ВМА у току ове године положило је све предвиђене тестове и добило Европскe компјутерскe возачкe дозволe (ECDL), сертификате о испуњености међународног стандарда основне информатичке писмености.
На свечаности која је организована поводом доделе сертификата, проф. др Мирјана Животић-Вановић, начелник Сектора за школовање и НИР ВМА, изнела је податак са последње Регионалне конференције о информатичкој писмености, која је одржана на Бледу октобра 2008. године, по којем просечан службеник свакога дана утроши око 10 минута на отклањање сметњи у раду насталих услед недовољног познавања рада на рачунару. Анализе су показале да се због тога, у радним срединама са више од 1000 запослених, неповратно потроши око милион евра годишње.
Војномедицинска академија је средином 2008. године испунила услове и постала овлашћени Тест центар Министарства одбране Републике Србије за осопособљавање и доделу ECDL сертификата. Ових дана је у току тестирање још 100 запослених, а ова активност ће се наставити и наредне године.
 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас