111.jpg

Размена искустава и заједничке иницијативе: војномедицинска сарадња Србије и Шпаније

17. 11. 2010

Београд, 17. новембар - ВМА и њен менаџмент били су домаћини трочлане делегације оружаних снага Краљевине Шпаније коју је предводио шеф војноздравствене службе бригадни генерал Julio Rivera.

Члановима шпанске делегације добродошлицу је пожелео начелник ВМА генерал-мајор проф.др Миодраг Јевтић. – Изузетно сам задовољан што данас колегама из пријатељске Шпаније, заједно са својим најближим сарадницима могу да представим капацитете и могућности овог медицинског града у коме се преданим радом гради здравље уз примену најновијих достигнућа медицинске струке, научних метода и сталног образовања и едукације не само запослених стручњака, већ и подмалтка наше војне медицине. –казао је генерал Јевтић. Потом су гости из Шпаније упознати са личном картом ВМА, савременим принципима у организацији службе лечења, академским потенцијалима и искуствима припадника ВМА из учешћа у мировним мисијама УН.

- Импресиониран сам квалитетом и квантитетом рада Ваше установе , техничком опремљеношћу, истраживачким и образовним могућностима и достигнутим стандардима у организацији.-рекао је генерал Rivera истичући да Србију и Краљевину Шпанију повезује изузетно историјско пријатељство које обавезује на стално унапређење сарадње у свим доменима, укључујући и сарадњу две војноздравствене службе.

Чланови шпанске делегације исказали су посебно интересовање за искуства припадника наше санитетске службе и ВМА ангажованих у мировним мисијама УН и указали на могућност заједничког рада у овој области.

Генерал Јевтић истакао је да су ВМА и њени припадници веома мотивисани и опредељени за сарадњу, уколико се иста претходно усагласи у оквиру билатералне војне сарадње између министарстава одбране две државе.

 

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас