Kina042018.jpg

Размена стручних искустава са Кином

10. 04. 2018

Трочлана делегација Управе за војно здравство Министарства одбране предвођена заступником начелника ВМА пуковником проф. др Мирославом Вукосављевићем, боравила је у службеној посети Пекингу, Народна Република Кина од 21. до 26. марта 2018. године.
Посета је организована поводом обиласка Сајма медицинске опреме "Chinamed 2018", као и учешћа на 5. интернационалном форуму војне медицине у својству предавача. Делегацију су поред професора Вукосављевића чинили начелник Клинике за ортопедску хирургију и трауматологију ВМА пуковник доц. др Срђан Старчевић и начелник Клинике за грудну хирургију ВМА пуковник доц. др Владо Цвијановић, а презентовали су искуства из области ратне хирургије, збрињавања ратних и мирнодопских повреда ока, као и ратних повреда грудног коша и екстремитета. Учешће на форуму било је и прилика за размену светских савремених достигнућа у овим пољима медицине, а предавања делегације наше земље високо су оцењена од стране слушалаца.
У оквиру посете организован је и састанак директора Централне војне болнице Народно ослободилачке армије Кине генерал-потпуковника Рен Гуочана (Ren Guoquan) и заступника начелника ВМА пуковника проф. др Мирослава Вукосављевића. Исказано је обострано интересовање за наставком стручне сарадње и уједно су најављени разговори о модалитетима будуће сарадње. Чланови наше делегације имали су прилику и да се упознају са организацијом рада у Централној војној болници и размене стручна искуства из области војне медицине и организације санитетске службе са домаћинима.

Верзија за штампу

 

Претрага

A+ A-
Лекарски савети

Важнији линкови

Пратите нас